…duminica pasunat

Vineri bruma… Sambata ceata… Nimic nu prevestea o duminica plina de soare pe deal, la pasunat. Profit de lumina si pornesc spre dealurile de la siria. Ajung sus. Caprele se lasa greu pozate (se misca in permanenta in iarba si e greu sa le urmaresc). Sunt preocupate sa guste ultimul fir de iarba dulce inainte de inghet. Caprarul hmm… s-a mai vazut pozat. Cu cateva saptamani in urma. Cred ca m-a recunoscut, desi nu spune nimic. Suntem la 30 pasi distanta si ma evita. Doar aparent. Pentru ca, de fiecare data cand indrept aparatul spre el, ia pozitia de poza.

Baiatul cu caii e din Maramures. Caii mari nu-s ai lui, doar are grija de ei. Cei mici insa sunt ai lui si e mandru de ei. Are un grajd la poalele dealului, ultima strada din sat. Poarta rosie – spune – ca sa stiu unde sa-l gasesc. Sa-i duc pozele.

Se asterne apusul. Pornesc spre casa, dupa un ultim weekend de toamna.

sambata ceata

De dimineata m-am trezit si am pornit la o scurta inviorare prin poze! Astazi ceata… si ce ceata! Mai intai cu soare. Apoi soarele a disparut si s-a lasat un frig puternic. Schimbari rapide de vreme in numai cateva ore. Declansam cateva minute si apoi intram in masina sa-mi incalzesc mainile…

Noiembrie
Noiembrie

Vineri bruma…

Prima bruma… intre Arad si Timisoara, la sosea… Nu sunt multe locurile unde pot sa fac imagini in timpul saptamanii. Mereu aceleasi pe unde trec in drumurile mele. Insa am aparatul cu mine aproape tot timpul; poate descopar ceva nou in aceleasi locuri vechi… Pare o provocare insa cred ca totul se rezuma la lumina buna… si astazi dimineata a fost din plin. Vremea era schimbata brusc, lumina difuza, culori vii intarite de bruma si apa de pe sol, iarba sau copaci. Pentru prima data in multi ani am vazut cu alti ochi primele semne ale iernii.

Ciulini
Ciulini

Blog-uri si site-uri

Multe, diverse, simple, complicate. Timpul ne grabeste pe toti. Vreau sa gasesc repede un blog… Simt nevoia unei comunicari mai bune cu cei care imi urmaresc imaginile. Poate fi insa o adevarata incercare. Si apoi vine configurarea, plug-in-uri… Dar uite ca am pornit-o. Voi pastra site-ul ca o zona de galerie.

Imaginea de inceput… Hmm.. N-am una. Sunt in greva…

greva in invatamant