Upgrade: cioban

L-am intalnit din nou. Si-a cerut scuze ca a vrut sa-mi taie cauciucurile, era doar stresat de turisti… Imi spune ca unii i-au calarit caii, tatal unei fete a pus-o pe fata sub vaca sa suga de la uger in timp ce el facea poze (vaca s-a speriat si era sa loveasca fetita), Nu stie cum sa mai aiba grija de animale. Un cal costa doua zeci de milioane. Intr-o zi altcineva a turnat apa rece pe botul calului…

Are casa mare la poalele dealului, langa neamtu’ ce a cumparat teren sa-si faca vila. Are si doi caini rai da’ nu-i lasa liberi. Nu bea de 15 ani, bautura nu e pentru el. Fumeaza mult si tuseste aspru. Nevasta-sa e jos, se ocupa de curte si de copii. E o femeie frumoasa.

Luna asta a trebuit sa-si puna cip-uri la cai. Stie el cum e cu tehnica, doar a lucrat cativa ani prin Europa. Imi zice… ai CASCO, n-ai treaba…

Poveste de aprilie

Domnisoara a venit pentru prima data pe dealuri, jos in vale sunt inundatii iar cainele satului se pregateste sa alerge oile ciobanului. Ciobanul urla sa ne tinem cainele acasa si sa nu ne batem joc de oile lui, sa ne calmam ca altfel ne taie cauciucurile… Nici macar nu era cainele nostru, a urcat cu noi doar. A si plecat mai devreme, spre norocul nostru si al cauciucurilor. Dupa 3 ore coboram in vale si acolo este ciobanul, ne asteapta langa masina.

“A tau ii cainele?”
“Nu, nu-i al meu, e de pe aici din sat.”
“M-am gandit eu, da’ am vrut sa te-ntreb, sa nu-ti tai cauciucurile degeaba. Ca ti le taiam, si nu veneai dupa mine. Veneai?”
“Veneam.”
“Nu veneai! Nu singur. Veneai cu gaia.”
“Ihi. Cu gaia.”

Simpatic cioban, la urmatoarea iesire o sa-i propun un “suting”. Avea bicicleta si doar doi dinti in gura…