Carnavalul Lolelor

“Dorim sa tragem o distractie pe cinste si sa facem un vacarm imens ce sa se auda in toata lumea!” (Bogdan Patru, organizator)

Agnita a fost duminica gazda unui carnaval inedit, cu muzica si dansuri traditionale ale germanilor. Carnavalul Lolelor, in germana Urzelnlaufen, este contributia Fundatiei de Tineret EuroEst la programul Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007.

Obiceiul, disparut din Romania, odata cu emigrarea masiva a sasilor din Transilvania, este atestat din secolul al XVII-lea si inglobeaza obiceiuri ale breslelor din Evul Mediu. Defilarea celor aproximativ o suta de personaje mascate s-a facut in zona centrala a orasului. In traseul lor, lolele au oferit publicului gogosi. Alaiul a fost primit si salutat de primarul orasului Agnita, Radu Curcean.Agnita, jud. Sibiu, ianuarie 2007 (imagini neprelucrate)

Bugetul

Adobe Suite Premium e pe la 1500 EUR sau numai CS2 pe la 800 EUR… Un Silkypix e cateva zeci, merita… Breeze Browser, cateva zeci… Un aparat digital bun minim 1500 EUR… Un set de obiective cu focala fixa (minim 3) pentru perfectionisti 1000 EUR; un wide (17-35), un tele (70-200 VR) si un midrange cu focala fixa pentru trendy-s, 2000 EUR; un all-range 18-200 VR plus o focala fixa de portret salveaza bugetul dar tot e 800-900 EUR… Ar mai fi si un set de lumini de studio minim 1200 EUR.

Presupunem ca lucram doar digital pentru clienti de nunti, book-uri, reviste sau stock. Nu ne apropiem de fotografia profesionala de produs, arhitectura sau publicitate unde un Sinar, un set de lumini, un flash-metru si un Digital Back sunt obligatorii…

O nunta se “vinde” cu 100-150 EUR, preturi in scadere, pe masura ce prietenii nuntasilor isi vor achizitiona DSLR-uri. Un book se vinde bine daca esti celebru, la fel si assignment-uri la reviste care este. O poza de stoc se vinde cu 1$.

Break-even-ul este o dovada ori de profund optimism ori de prostie, munca asiduu? sau geniu fotografic… Bifati varianta care vi se potriveste…

Baricade, Bucuresti, decembrie 2006

Vreau sa fiu mare

Vreau sa fiu mare, sa inteleg tot ce mi se intampla. Sa inteleg de ce lucrurile bune se ascund dupa porti de lemn… Vreau sa stiu de ce valurile nu seamana decat furtuna iar linistea aduce liniste. De ce soarele poate sa arda nu sa aduca doar lumina. As vrea sa stiu, mare sa fiu…

A..a..a.. albastru?

Arad. Revelion, artificii, albastru… Steagul Uniunii a venit din Ungaria cu tot cu purtator. Plin de greutate, oaspetele a arborat drapelul impreuna cu primarul Aradului, bucuros nevoie mare ca e mai bogat cu un bebe in familie. Atmosfera de reala sarbatoare, semn ca aradenii iubesc mult Europa. La multi ani, euromane!

(sus: primarul Aradului probabil cu gandul la Uniunea Europeana; jos: momente din festivitate)