From Campina with Love…

In acest sfarsit de saptamana s-au anuntat premiile si pentru SNFA Campina, editia a IV-a. Cu bucurie va anuna ca noua dintre fotografiile realizate de mine au primit aprecierea juriului si vor fi expuse in cadrul Salonului (deschis la Casa Municipala de Cultura “Geo Bogza” Campina, foaier parter in perioada 9 decembrie 2007 – 9 ianuarie 2008, intre orele 9-17).

Fotografia Vinga a obtinut medalia de aur AAF la sectiunea color iar urmatoarele imagini au fost premiate cu:

– mentiune, sectiunea prelucrare digitala, fotografia Vis de vara;
– premiul III, sectiunea monocrom, fotografia Alta transhumanta;
– premiul II, sectiunea prelucrare digitala, fotografia Sirnea;
– premiul II, sectiunea monocrom, fotografia Pas in doi.

Felicitari celorlalti expozanti si premianti precum si multumiri organizatorilor!

Salonul National de Arta Fotografica, editia XXIV, Craiova

S-au anuntat castigatorii Salonulului National de Arta Fotografica de la Craiova, editia a XXIV-a. Cele 3 sectiuni ale salonului au adunat un numar de peste 400 fotografii participante, in forma tiparita. Cu bucurie va anunt ca medalia de aur a fost atribuita fotografiei Vinga. Deasemenea fotografia Noiembrie a primit premiul doi la sectiunea Color a salonului. Imaginile vor fi expuse in cadrul Salonului. Felicitari tuturor participantilor si organizatorilor!

detalii despre salon aici
vinga salon foto craiova

noiembrie salon foto craiova

 

Doza de nebunie

Trebuie sa recunosc ca de vreo 4 zile incerc sa ma hotarasc daca sa-ti scriu sau nu… Cert e ca am venit la net cu un gol teribil in stomac… Habar n-am ce sa-ti spun, desi aseara mi se invarteau o gramada de ganduri prin cap, bine ca nu am avut un comp la indemana sa ma pun sa-ti scriu atunci… Am avut nu o data impulsul de a te suna si de a te ruga sa stai de vorba cu mine. Dar n-am putut sa o fac. Jumatate din vreme simt ca nu pot sa traiesc daca nu te ating. In cealalta jumatate simt ca nu mai conteaza daca te mai vad sau nu vreodata. Nu e vorba de moralitate, ci despre cat poti duce. Te las acum… Daca vrei complicatii, raspunde-mi. Macar putin. Eventual ia trei beri. Si o doza de nebunie si jumate de inconstienta. Dar fa-o, te rog….

Cargo la Azuga

Un protest interesant la Azuga…
(later edit: nu mai e valabi linkul de mai sus, aici insa mai exista informatia)

Citesc si am prima reactie. Sunt tentat sa fiu “socially correct”. Indiferent ce muzica fac altii, asa ceva nu se face. Nu e corect pentru fanii prezenti acolo. Nu e corect fata de organizatori. Manelele sunt un stil lipsit de valoare culturala insa este un stil cu adepti. Si pentru ca acestia exista, e democratic sa respecti optiunile lor, chiar daca nu esti de acord cu ele. Concluzia: e o greseala. si totusi….

Cati mai au curajul in ziua de azi sa ia atitudine pentru ceea ce cred? Cu riscurile de rigoare… Cati mai au tupeul sa nu plece capul, sa nu se fofileze, sa nu caute compromisul, sa nu ia spaga, sa nu fure cand tosi fura… Cati? Ma bucur ca astfel de evenimente apar pentru ca exprima curaj. Sau nebunie. Depinde cine priveste…

O atitudine de margine pentru o margine de societate… De margini vor avea parte in continuare acesti baieti pentru ca “vocea mediei e rege” iar media este doamna procentelor. Dar marginea lor poate fi cea potrivita, cum dintre margini se naste media, un punct la egala distanta intre valoare si lipsa ei desavarsita.

Time will tell.

(imagini: Cargo, Alba-Iulia, iulie 2007)

Seara tarziu…

Stau la calculator, e seara, tarziu… Pentru prima data ecranul din fata mea ma inhiba in loc sa ma elibereze. Am aer de plumb in spate si ma apasa idei printre fiori de oboseala. Sunt atat de volubil incat daca ar fi sa curg, sa-mi faca ceilalti albie fiindca singur m-as pierde in pamantul uscat, asa, pana cand nu ar mai ramane nimic din mine.