Sara Andreea


Morning has broken, like the first morning
Blackbird has spoken, like the first bird
Praise for the singing, praise for the morning
Praise for the springing fresh from the word

Sweet the rain’s new fall, sunlit from heaven
Like the first dewfall, on the first grass
Praise for the sweetness of the wet garden
Sprung in completeness where her(!) feet pass

Mine is the sunlight, mine is the morning
Born of the one light, Eden saw play
Praise with elation, praise every morning
God’s recreation of the new day!

(Sara Andreea Neamtu, 23 iunie 2008, ora 7.20)

Imagini…

Pot scrie o intreaga poveste despre cei care au folosit o fotografie nud realizata de mine pentru a face campanie publicitara 6 luni pe mijloacele de transport in comun… O poveste interesanta cu martori, dovezi, filmari, avocati cu renume, ORDA, declaratii notariale si un singur scop: respectarea drepturilor de autor. Daca vom ajunge la o intelegere nu public povestea. Daca nu, abia astept…

Pana atunci, imagini de la nunta unui prieten. Dragi mie si fara legatura cu subiectul.

Vi s-au oferit ca “amatori” bani sa fotografiati?

Exista un val de opinii in lumea fotografilor care considera ca amatorii afecteaza serios segmentul profesionistilor. O discusie interesanta are loc in prezent pe un forum international de fotografie.

Cati dintre voi, fotografii “amatori” ati fost solicitati sa fotografiati contra cost (nunti, portrete, evenimente din cercul apropiat)? (cand spun “amatori” ma refer la toti cei care nu au venitul principal din fotografie ci dintr-o alta functie la locul de munca). M-as bucura sa scrieti si voi din experientele voastre aici.

Deci… Vi s-a cerut vreodata ca “amatori” sa fotografiati pe bani? Sau, chiar si pe gratis?


In imagine: moment de nunta, 2008

Miaul trist

Mai am nevoie de putin timp… Putin timp pentru un post nou.

Am vrut sa scriu dar timpul a trecut. Am lansat un magazin on-line, am discutat cu biroul meu de avocatura despre notificarile trimise unui trust de presa care a folosit o imagine de-a mea pe cateva autobuze fara sa imi ceara acordul. Am facut poze la o sticla pentru un concurs cu premiu la mare distanta si am trimis niste print-uri la un concurs foto care accepta si imagini mici.

Miaul trist e un motan. L-am fotografiat intr-o dimineata devreme de la geamul bucatariei. Habar n-am de ce trist. Stiu doar ca va fi si maine dimineata acolo.