Zoom: Expo Sara Andreea la final

Tudor Vreme face schita spatiului expozitiei Sara Andreea
Tudor Vreme face schita spatiului expozitional de la Carturesti

Probe de ordonare a seriei calde
Probe de ordonare a unei serii

Cele doua zone, calda si rece la final de structurare a mesajului expozitiei
La final expozitia se structureaza pe doua serii

Montarea afisului expozitiei
Expozitia se monteaza in seara dinaintea vernisajului

Imaginile pregatite a fi montate pe carlige
Carligele trebuie reglate inainte de a monta expozitia

Tudor Vreme in deschiderea vernisajului vorbeste despre expozitie
Tudor Vreme deschide expozitia Sara Andreea

Alin Neamtu despre expozitia Sara Andreea
Alin Neamtu vorbeste despre proiectul sau

Ileana, Narci, tata si Gelu
Ileana, Narci, Dorel si Gelu

Sara aparitie surpriza dupa vernisaj
Sara apare neanuntata la final

Expo Sara Andreea - peretele rece
Expo Sara Andreea – peretele rece

Expo Sara Andreea - peretele cald
Expo Sara Andreea – peretele cald

Sara Andreea in presa aradeana
Expo Sara Andreea in presa aradeana

Everestul meu

De trei seri incoace ma uit fascinat la “Everest – Beyond the Limit”. Un documentar emotionant care pune in discutie limita naturii umane dar si curajul, ambitia si autodepasirea.

Incalzit sufleteste de o asemenea aventura incep sa ridic planuri catre inaltimi. Apas pe telefon numarul lui Mini care a fost acolo si ma poate indruma. Brusc un gand ma opreste. Si e atat de real.

In jurul nostru, in viata noastra sunt atatea Everesturi! Sunt atat de aproape incat nu le vedem, nu le asumam, le ignoram si mergem mai departe ca si cum n-ar exista. Mergem mai departe fara sa constientizam sansa unui summit.

Mi-ar placea sa ajung in Himalaya. De fapt voi ajunge acolo. Dar pana atunci am Everestul meu aici, aproape, greu de de atins si al naibii de incitant.

Am zis.

Final de proiect

alin neamtu sara andreea

S-a incheiat o perioada de fotografiere a Sarei materializata intr-un proiect atat pe simeze cat si pe blogul personal. Va reamintesc ca expozitia este deschisa la Carturesti, pe Mercy, in Timisoara si va ajunge in alte orase. Detalii de la vernisaj au aparut pe www.nikonisti.ro. Expozitia se doreste o sinteza rece, sociala a momentului nasterii. Este impersonala, o altfel de selectie decat pe blog, o selectie ce incita la analiza si mai putin la emotie. O experienta vizuala.

Cei ce vor sa retraiasca emotiile relatarii personale, va reamintesc momentele povestii. A inceput de la “Morning Has Broken”, minunata dimineata a nasterii, cand am scris

Sara Andreea – the Story.

Apoi a fost prima zi acasa.

Teo a tinut-o pentru prima data in brate aici.

Sara a avut primul weekend la munte la numai 5 luni aici.

Si l-a cunoscut pe mos Costache de Ziua Nationala a Romaniei aici.

A fost rabdatoare si ne-a asteptat in primele 48 ore la munte fara ea aici.

Ultimele instantanee inchid seria imaginilor cu Sara.

Vernisaj

Vernisajele au un obicei de a incepe cu intarziere. Dupa sfertul academic majoritatea celor sositi au fost prieteni si amici. Am fost plin de emotii dar a fost o atmosfera intima si personala. Sara a ajuns dupa 30 minute de la vernisaj. Da. A fost o exceptie pentru ca majoritatea erau prieteni.

Mi-e somn.

Veniti duminica?…

Eu n-o sa fiu, tata zice ca viata mea de copil nu trebuie amestecata cu imaginea publica creata in urma fotografiilor, ce-o mai fi si asta. Daca asa zice tata, il cred. El va fi acolo cu pozele inramate frumos, mama va filma si voi veti primi ceai cald. Gratis. Carturesti se deschide special de 8 Martie pentru vernisaj, spune tata. Si mai zice ca da bine la promovare, hi hi hi!


Sara Andreea cu o saptamana inaintea vernisajului expozitiei de la Carturesti din
Timisoara, duminica, 8 Martie, orele 17.00

Concert Phoenix la Timisoara

Muzica de dincolo de vremuri, mirosul haiducesc al ierbii de pe dealuri, Andrii Popa cu al sau mugur de fluier si fata verde, cu parul padure… O legenda vie, Phoenix a concertat pe 1 Martie la Timisoara.

Cu dezamagire, domnilor, nu v-ati ridicat la inaltimea numelui! O sonorizare extrem de proasta a Coco Sound a incheiat concertul la un volum clinic periculos, peste limitele de redare a instalatiei audio, lasand o parte din audienta cu dureri de cap pana a doua zi. Nu ati avut o tinuta de scena unitara (Bordeianu in pantaloni de stofa si camasa????), nu ati avut miscare de scena (Nicu Covaci parca era tintuit in locul in care se afla), au fost extrem de multe dezacorduri si rateuri muzicale. Ati cantat piese noi si le-ati promovat, multumim! Dar piesele de legenda le-ati modificat intr-un mod neplacut, vulgar, aproape alcoolic… O sonorizare care a mixat concertul atat de prost incat diferentele de volum intre instrumente si voci erau evidente.

Sper sa fie un inceput prost spre un sfarsit bun pentru ca Phoenix e o legenda si trebuie sa cante ca atare. Trecutul obliga. Va iubim!

phoenix

Nicu Covaci indica spre monitorul principal defect. Probleme tehnice datorate sonorizarii au umbrit revenirea Phoenix cu lansarea noului lor album. Timisoara, 1 Martie 2009