Zoom: …intr-un spital din Romania


Nu pot da nume. O cheama D si e o fetita trista. Am fotografiat-o in salon mai mult de trei ore, am incercat sa vorbesc cu ea, i-am zambit, am incercat sa glumesc. I-am aratat fotografiile… Am primit aceasi expresie trista de fiecare data si nici un cuvant. Nici un cuvant timp de trei ore. La un moment dat am intrebat-o resemnat “Vrei sa plec?” . “Nu pleca”, au fost singurele ei cuvinte.

Am simtit aceste cuvinte. Ochii ei imi spuneau ca nu-si mai apartine, ca oamenii din jur sunt singura ei speranta. Si asteptarea.

Poti sa o ajuti pe D si iti voi spune cum. Poti sa ajuti cel putin 60 de copii cu leucemie sa beneficieze de un transplant de maduva in fiecare an. Ajuta si tu!

O campanie pentru a sprijini eforturile Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu din Timisoara. Un reportaj despre efortulurile Spitalului Louis Turcanu pentru a obtine finantarile dorite puteti vedea in premiera maine, 1 Decembrie, la ProTV, in cadrul campaniei Jos Palaria, in jurul orelor 12.00.

Undeva, intr-un spital din Romania

Undeva, intr-un spital din Romania copiii suferind de leucemie acuta limfoblastica asteapta un transplant de maduva. I-am cunoscut azi. Pentru a face transplantul la timp spitalul are nevoie de camere sterile. In lipsa acestora copii sunt pusi pe o lista de asteptare care uneori este mai lunga decat viata lor.

Poate chiar acum se scrie un sfarsit… Daca ai putea sa-l rescrii, ai face-o? Daca ai putea sa le dai viata, le-ai da?

Ajuta-i.

(flash)

Best Practices in Photography

There are a million ways you can process, manage, and archive your images–but how should you? What techniques best capture and preserve your creative output?

To address these questions, the Library of Congress, working with ASMP, has just announced dpBestflow (Digital Photography Best Practices and Workflow). Two year’s worth of research have produced “real-world solutions for preserving the quality and integrity of digital images; proven best practices that have been shown to produce superior results; and guidelines for streamlined production workflows.”

The site is loaded with resources, ranging from a quick reference sheet to a detailed glossary.

Via project contributor Peter Krogh. Via John Nack.

Voteaza Zsolt Torok pentru Himalaya

Probabil deja multi dintre voi ati auzit despre campania BRD – “Cautam oameni mari”. In aceasta campania am inscris si povestea lui Zsolt Torok, in care este vorba despre unul dintre multele sale vise. Povestea lui Zsolt si despre visul lui, asa cum l-a perceput si descris o prietena foarte draga noua este prezentata si o puteti citi aici:

http://www.cautamoamenimari.ro/vizualizare.php?story_id=60

Dorinta lui este sa organizeze o Expeditie Nationala in Himalaya pe Nanga Parbat – 8125 m, peretele Rupal, perete care masoara 4700 m si este considerat intre alpinisti ca unul dintre piscurile de peste 8.000 de metri altitudine cele mai grele de escaladat.
Varful Nanga Parbat are o inaltime de 8.125 de metri si trei versanti principali: Ra Kot, Diamir si Rupal.(sursa: wikipedia). Din cele stiute, pana acum au mai fost doua tentative romanesti de a escalada acest munte, insa, din pacate fara atingerea varfului.

Eu cred in visul lui si il sustin iar rugamintea mea este, daca doriti si puteti, sa acordati si voi cate un vot in fiecare zi in perioada 18-27 Noiembrie 2009. ESTE FOARTE IMPORTANT SA PRIMEASCA VOTUL VOSTRU IN FIECARE ZI, IN ACESTE 10 ZILE! Dintr-un cont se poate vota zilnic timp de 10 zile, doar o data pe zi. De la un IP se pot acorda cel mult 10 voturi din conturi diferite, la minim 10 min. Si nu e vorba de a avea un cont la banca respectiva ci un cont deschis pe site-ul respectiv pt a putea vota ! 🙂

In cazul in care castiga, sponsorizarea, respectiv cei 20.000 lei vor fi folositi strict pt proiectul prezentat in povestea inscrisa in concurs.

4 ani de blog


(Sara pe deal. Contacte. 14 noiembrie 2009)

O iesire simpla, cateva imagini spre Cladova apoi o sedinta foto la Siria. Dealurile sunt la fel de frumoase ca acum 4 ani, noi aproape la fel dar mai impliniti. Cu Sara. Pe care am fotografiat-o azi pe dealurile Siriei in noul ei tricou Fly High cumparat ieri din Ungaria.

Azi se implinesc 4 ani de blog.

Despre vaccinul H1N1

Vaccinul nu s-a administrat practic in niciodata din Europa pana acum datorita faptului ca metodologia de productie este standardizata si spre exemplu in Europa sunt 8 tari care-l produc, inclusiv Romania, toate primind in acelasi moment candva IN VARA!!! tulpinile din care trebuia produs vaccinul.

(Cristian Vladescu via)

Intrebarea mea: cine a fost mai intai, oul sau gaina?

(a se citi acest post ca pe o simpla parere, fiecare are obligatia de a decide singur in ce se increde)