1.600 de euro bucata? viata a sute de copii romani

Statul a decis sa nu investeasca in sanatate. Asa ca, prin fiecare dintre noi, un alt roman poate sa traiasca. Copiii, bolnavii de leucemie, care au nevoie de un transplant de celule stem asteapta. O sansa la viata sau poate moartea. Incercati un exercitiu de imaginatie – cum i-ati spune unui om drag voua ca nu mai are ce sa astepte? Centrul de transplant medular din cadrul clinicii Louis Turcanu din Timisoara are nevoie de doua camere sterile de transplant si de 100.000 de euro. Astfel, spune prof. dr. Margit Serban, medic oncopediatru, primul care a realizat un transplant medular in Romania, ar salva 60 de copii bolnavi de cancer limfatic in 2010. Pe toti acestia ii poti ajuta sa traiasca, daca alegi sa directionezi impozitul pe profit. Nu 100% la stat, ci – cum legea prevede – 20% pentru un ONG, iar restul de 80% catre stat. Nu te costa nimic, ai controlul banilor si, in plus, poti salva o viata. Un calcul rece arata ca un manager care doneaza 1.600 de euro din impozit poate salva un om. Asadar, o viata face doar 1.600 de euro. Cu 160.000 de euro, punem in balanta 60 de vieti.
(Diana Marcu, Gandul)

Mai sunt cateva zile in care poti redirectiona profitul din acest an copiilor din spitalul Louis Turcanu din Timisoara. Campania merge mai departe. Un articol semnat Diana Marcu apare in Gandul de azi. Multumim Diana! Aici link…

Asociatia Salveaza Vieti cu sprijinul insomnia.ro, ProTV, Walmark si recent EuropaFM deruleaza o campanie de ajutorare a copiilor bolnavi de leucemie si cancer de la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara. Aici toata povestea campaniei.

Diana in salon

Nu vreau sa schimb lumea. Vreau doar sa schimb o viata.

20%. Vreau sa vorbesc de acest procent. Este un procent care face diferenta.

Acesti bani sunt zile de viata pentru cei din spital. Pentru noi, cei din firmele private, o necunoscuta. Am ramas surprins ca dupa 5 ani de la aparitia legii nu stim ca din impozitul la stat putem da 20% pentru conturile copiilor care numara banii in zile de viata. Inclusiv eu.
NU AM STIUT.

Am intrat recent in lumea salvarii vietilor. Am ramas impresionat de multimea cazurilor existente. Asociatia Salveaza Vieti, ProTV si partenerii nostri sunt doar o parte din cauza cea mare, mult mai mare, a celor suferinzi. Am crezut ca sunt mare dar sunt un om mic, atat de mic in efortul meu de a salva vieti. M-a impresionat blogul Isabelei. Sunt foarte multe cazuri.

O lupta mare. As vrea sa schimb lumea dar nu pot dintr-o data si nu pot sa renunt. Daca reusesc sa schinb o viata sunt fericit. O viata acum. Poate 60 in 2010. 60 de vieti pe care le poate salva doctorul Margit Serban care lupta in spitalul pentru care luptam si noi.

Detalii in posturile anterioare. O campanie pentru sprijinul copiilor bolnavi de leucemie si cancer de la Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu, Timisoara.

Azi la ProTV

Azi in cadrul Stirilor ProTV a fost difuzat un material despre redirectionare a 20% din impozitul pe profit pentru sprijinul copiilor bolnavi de cancer si leucemie. Apar imagini din clipul campaniei realizat de mine. Campania merge inainte! Va reamintesc evolutia evenimentelor:

28.11.2009 – Realizarea clipului aici
01.12.2009 – ProTV – un reportaj extrem de emotionant despre subiect aici (via)
02.12.2009 – Actualizarea site-ului
04.12.2009 – Lansarea campaniei pe site-ul ProTV, pe insomnia.ro

Later edit: http://stirileprotv.ro/stiri/social/nu-indiferentei-donati-20-din-impozitul-pe-profit-institutiilor-sanitare.html

Materialul PDF se poate descarca de pe site-ul ProTV aici. O campanie salveazavieti.ro si insomnia.ro pentru sprijinul copiilor bolnavi de leucemie si cancer de la Spitalul Clinic de Urgenta Louis Turcanu, Timisoara.

Jurnal de campanie

Am fost invitat saptamana trecuta sa fotografiez in Spitalul Louis Turcanu din Timisoara. Am acceptat si a doua zi dimineata eram in fata spitalului. Am fost impresionat de spital, de copii si de doamna doctor Margit Serban. Dupa doar cateva ore petrecute cu acei copii am plecat de acolo cu o serie de imagini triste dar cu hotararea sa fac mai mult pentru ei. O sa-mi sun prietenii sa-i intreb daca pot ajuta. Nu costa nimic. Banii vin din impozitul pe profit. Nu costa nimic dar poate aduce atat de mult…

Mai jos materialul de prezentare al campaniei. In posturile anterioare gasiti detaliile povestii, aparitia pe ProTV si clipul original.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/asociatia-salveaza-vieti-afla-cum-poti-ajuta-copiii-bolnavi-de-cancer.html

1 Decembrie: Margit Serban, primul medic care a facut transplant de maduva


E primul doctor care a ridicat o clinica pentru copii din nimic. E unul dintre putinii oameni care si-au dedicat viata altora. Un reportaj emotionant marca Stirile ProTV despre eforturile doamnei doctor de a salva copiii.

Si tu poti ajuta.

O campanie cu sprijinul ProTV pentru a sustine eforturile Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu din Timisoara.