Cum mi-am scos nevasta din piscina


2 minute curatenie feat. CS5 Content-Aware Healing Brush. Click pe imaginile de mai sus, before and after…

A aparut in sfarsit trial download Adobe Photoshop CS5. Vedeta acestei versiuni este fara indoiala Content-Aware Fill (sau brush) prin care puteti scoate rapid din peisaj tot ce nu va convine, de la mici obiecte pana la chestii serioase cum ar fi catel, purcel, soacra, nevasta…

In imaginile de mai sus: curatenie de vara la piscina din Toscana. Nu, nu e piscina mea, ce-ati crezut?! Fotograf cu piscina in Toscana?

Un sfarsit e un nou inceput

In noiembrie am fotografiat-o pe Diana in spitalul Louis Turcanu din Timisoara, intr-o campanie Salveaza Vieti. D. a fost un personaj in clipul campaniei si am scris atunci cateva cuvinte despre intalnirea cu ea. Imi amintesc:

Nu pot da nume. O cheama D si e o fetita trista. Am fotografiat-o in salon mai mult de trei ore, am incercat sa vorbesc cu ea, i-am zambit, am incercat sa glumesc. I-am aratat fotografiile? Am primit aceasi expresie trista de fiecare data si nici un cuvant. Nici un cuvant timp de trei ore. La un moment dat am intrebat-o resemnat ?Vrei sa plec?? . ?Nu pleca?, au fost singurele ei cuvinte.

Am simtit aceste cuvinte. Ochii ei imi spuneau ca nu-si mai apartine, ca oamenii din jur sunt singura ei speranta. Si asteptarea.
()

D. a murit.

Salveaza Vieti a demarat anul trecut campania de ajutorare a bolnavilor de cancer si leucemie de la Spitalul Louis Turcanu din Timisoara, o campanie in care am fost implicat si eu iar eforturile spitalului au fost puternic mediatizate de ProTV. Ca urmare zeci de companii au avut curajul sa aplice o prevedere perfect legala dar putin stiuta a Codului Fiscal prin care o mare parte din impozitul pe profit se poate directiona catre eforturi umanitare. (mai multe aici)

Diana a murit si pentru ea nu s-a mai putut face nimic. Vreau sa cred ca moartea ei inseamna ceva iar voi care cititi aceste randuri sa va ridicati hotarati sa dati mai departe vestea despre procentul de 20% din impozitul pe profit care nu se da la stat (cum s-ar intampla daca nu faceti nimic) ci acolo unde aceasta poate salva o noua viata.

Si anul acesta e un an in care puteti ajuta.