Is Vincent High?

Vincent Laforet (vezi link daca nu sti cine e). Si-a lansat un blog personal de cateva luni, am citit cateva posturi si pare un blog fresh si sincer. Si ca si cum hit-urile nu ar fi fost suficiente pe blogului sau, Vincent a scris recent despre noul 5DMkII si modul in care acesta va revolutiona media, datorita excelentelor capacitati de filmare HD.

Merita sa vedeti filmul facut cu 5DMkII, pe blogul lui Vincent, iar making-of la acest link:

Filmu’ cu Vincent cand e “high in the air” in elicopteru’ gri…

Deasemenea merita citit si postul despre a sterge sau a nu sterge imaginile in camera, sau imediat dupa shooting.

Aici link-ul despre povestea cu stersul fisierelor cat mai repede…

5 thoughts on “Is Vincent High?”

  1. Multumesc. Oricum e interesant 5DMkII, este foarte probabil ca reactia lui Vincent Laforet sa vina dupa ce pe forumurile dpreview era un puternic curent negativ anti-5dMkII, asta e marketingul, mi se pare importanta totusi pozitia lui fiind un nume, precum si making ofu care arata cum lucreaza un fotograf profesionist de nivel mondial.

  2. Cred ca asistam la o revolutie.Sincer ma astptam ca functia video implementata pe DSLR sa fie un gadget de marketing pentru a lua ochii. Am vazut demostratiile cu D90 si 5D Mark II si se pare ca nu e deloc asa. Cu alte cuvinte in timp noi fotografii vom migra si spre video, clipul lui Vincent fiind elocvent. Chir ma gandesc ca de acum inainte va trebui sa scriem povesti …

  3. In mod sigur lucrurile se vor schimba. Un jurnalist va avea un singur aparat si va putea si filma. Mi se pare extraordinar, gandeste-te la unele portrete care ar fi filmate in clipuri scurte de cateva secunde, in care incarcatura emotionala a subiectului se va simti mult mai puternic. Si e doar un exemplu…

    Deasemenea va disparea in timp bundle-ul cameraman plus fotograf de la nunti, va fi o singura persoana cu o camera. Deci costuri mai mici, deci good business.

    Chiar daca unele segmente ale fotografiei se vor schimba fiindca aceste camere deschid o nisa de creativitate noua, atu-urile fotografiei clasice vor ramane. Lucrurile se vor aseza asa cum le este locul, fotografia clasica va ramane cu frumusetea ei contemplativa iar comunicarea va migra tot mai mult spre miscare si sunet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.