Alin Neamtu in presa

ProTV: Cate vieti poti salva intr-o viata?

Nu pot da nume. O cheama D si e o fetita trista. Am fotografiat-o in salon mai mult de trei ore, am incercat sa vorbesc cu ea, i-am zambit, am incercat sa glumesc… O campanie Salveaza Vieti si insomnia.ro cu sprijinul ProTV pentru a sustine eforturile Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Louis Turcanu din Timisoara. Intregul proiect aici

(ProTV, decembrie 2009)

Expo Sara Andreea

(Observator, martie 2009)

Vis de vara

Era o dimineata de mai. Trecusera cateva saptamani reci si ploioase. Parca traiam agonia cronica a unei primaveri racite si nu primele zile de vara de mai. Soarele abia isi facuse aparitia pe cer…descarca tot articolul in format .pdf sau citeste-l mai jos on-line:


(Photo Magazine, mai 2008)

Fotografia de produs

Fotografia de produs reprezinta o categorie aparte a actului fotografic. Activitate comerciala, acesta presupune reguli diferite fata de fotografia artistica. Cu un aparat digital oricine poate sa realizeze fotografii de produs, atat la locul de munca cat si sa fotografieze la comanda unui client. descarca tot articolul in format .pdf sau citeste-l mai jos on-line:


(Photo Magazine, ianuarie 2008)

Salonul National de Arta Fotografica de la Craiova

Al XXIV-lea Salon National de Arta Fotografica Craiova 2007, organizat la mijlocul lunii octombrie la Muzeul de Arta “Palatul Jean Mihail”, a beneficiat de participarea a peste 50 artisti fotografi din Romania. (…)

Au fost jurizate in total 450 de lucrari din care 101 au intrat in expozitia prezentata la finele lunii octombrie 2007. Medalia de aur a revenit artistului fotograf Alin Neamtu pentru lucrarea “Vinga” (…)
Descarca tot articolul in format .pdf

Lacul meu

Va scriu despre o traire, o stare ce exista dincolo de fotografie.Tin minte prima data cand am vazut acel loc. Era intr-o sambata. Fugeam de ea, de tristetea de ieri seara si de inceputul a ceea ce avea sa devina repede un trecut. Lacul mi-a placut din prima. Era linistit si retras. Oprindu-ma la marginea lui, am asteptat sa treaca timpul si sa plece gandurile. Cu aparatul in mana fotografiam lumina schimbatoare a apusului. Eram fotograful evadarii mele si incercam sa umplu golul din sufletul meu ce se nascuse chiar in acea zi.descarca tot articolul in format .pdf sau citeste-l mai jos on-line:


(Photo Magazine, aprilie 2007)

Prima bruma

Pentru cei pasionati de peisaj, nu exista zi urata sau zi frumoasa. Nu exista anotimp urat sau frumos. Natura se dezvaluie in cele mai neasteptate moduri si este nevoie doar de dorinta de a fotografia si de haine groase pentru ca iesirile sa se repete cu aceasi satisfactie ca … descarca tot articolul in format .pdf sau citeste-l mai jos on-line:


(Photo Magazine, noiembrie 2006)

Salonul National de Fotografie Turistica

A IV-a editie a deja consacratului concurs de fotografie organizat de revista Vacante si calatorii si-a desemnat castigatorii. Vernisajul salonului si festivitatea de premiere au avut loc in 19 octombrie la ROMEXPO Bucuresti, in cadrul Targului de Turism al Romaniei. Marele premiu al concursului a fost atribuit lui Sorin Onisor, pentru lucrarea Amintiri de imprumut. (…)

La concursul din aceasta toamna au participat 196 de fotografi, cu 2.401 de imagini inscrise, in selectia finala intrand 414 fotografii. Alaturi de acestea, publicul vizitator al salonului a mai putut admira alte 18 lucrari apartinand lui Stefan Cios, castigatorul editiei anterioare. Categoriile la care s-a concurat sunt: Peisaj natura, Obiective turistice, Traditii si obiceiuri, Eseu fotografic si Lumea vazuta de fotografi romani, la care s-a adaugat un premiu al publicului. Tema editiei a IV-a a fost “Calator in Romania”. Dintre cele cinci categorii, Alin Neamtu a castigat doua, cu lucrarile “Transhumanta” (categoria “Traditii si obiceiuri”) si “Dachstein” (categoria Lumea vazuta de fotografi romani). Cel mai bun peisaj din natura a fost apreciat ca fiind cel prezentat de Paulian Prajitura (“Liniste”). Locul intai la categoria Obiective turistice a fost atribuit lui Mircea Anghel, pentru fotografia “Sighisoara (cantaretul singuratic)”, iar la Eseu fotografic, lui Silviu Crangureanu, pentru imaginea cu titlul “Aranjand lumea”. Premiul publicului a fost obtinut de Laura Mogos, pentru “Podul rion-antirion” …
(Photo Magazine, noiembrie 2006)

Insomniacul si drumurile spre lumina

Desi adora sa iasa din real, Alin Neamtu lasa strategic o portita de comunicare cu lumea care-i furnizeaza subiectele. Evadarile sale sunt un prilej de a explora mistere care altfel îsi întorc ochii de la el. Nu plonjeaza însa nonsalant si definitiv în închipuire, convins ca tainele sunt perceptibile doar în dimensiunea vaporoasa si delicata a limitei. Fotografia sa cauta inefabilul, facând echilibristica pe granita dintre… descarca tot articolul in format .pdf sau citeste-l mai jos on-line:


(Photo Magazine, octombrie 2006)

One thought on “Alin Neamtu in presa”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Drumuri spre lumina