Am sa mor? Ce se va întâmpla cu mine?

“Medicii nu trebuie sa evite întrebările dificile, precum: Am sa mor? Ce se  va întâmpla cu mine? As putea primi o a doua opinie? Aceste întrebări le provoaca anxietate cadrelor medicale, care nu dețin tehnicile necesare pentru a aborda conversațiile cu o atitudine sensibila si de susținere.”

Dr. Rubén Bild, doctor în filozofie si psihoterapeut, coordonator al unui reputat centru de pregatire a medicilor pentru comunicarea cu pacientii, din Valencia, a susținut pe 8 – 9 iulie 2017, la Timișoara, workshop-ul “Making Bridges: From Solitude to Partnership”, organizat de Asociația Dăruiește Viață.

Am fotografiat si am ramas impresionat de acest workshop. Mai multe detalii aici: http://www.daruiesteviata.ro/curs-de-comunicare-medic-pacient-cu-traineri-internationali-oferit-cadrelor-medicale-din-timisoara/

Bursa de fericire

Am scris demult: “Nu pot da nume. O cheama D si e o fetita trista. Am fotografiat-o in salon mai mult de trei ore, am incercat sa vorbesc cu ea, i-am zambit, am incercat sa glumesc. I-am aratat fotografiile. Am primit aceasi expresie trista de fiecare data si nici un cuvant. Nici un cuvant timp de trei ore. La un moment dat am intrebat-o resemnat. Vrei sa plec?? Nu pleca, au fost singurele ei cuvinte.”

Nicolae Serban

Nicolae Şerban este un sculptor în lemn, creator popular, din satul Rogoz, Maramureș. Casa lui este un adevărat atelier, stâlpii pridvorului, interiorul, toate sunt sculptate. Statuetele lui Nicolae Şerban reprezintă ţăranul român în diferite ipostaze, la munca câmpului, cu animalele, la treburile casnice, la sărbători ori la obiceiuri. Şerban a avut numeroase expoziţii colective în străinătate. Prima troiţă a fost una la care au lucrat mai mulţi meşteri, imediat după evenimentele din 1989, şi a fost dusă la Timişoara în Piaţa Revoluţiei.

Pizanias Sea Star

Pizanias Sea Star is an old Restaurant in the town of Rhodes. It’s a place you must see. Here you can find great food and an interesting story.

The story is about Anthony Quinn who was an everyday eater in this taverna. He enjoyed it very much. At that time, a boy named Dimitri was a young apprentice. He met Anthony and learned his charme.

Now Dimitri is in charge with the Restaurant and he serves you the best grilled octopul (polipo) and fried small cuttlefish (moscardino). And you can enjoy some genuine old pictures with Anthony Quinn and Roger Moore.

Drumuri spre lumina