• Home
  • Albume de fotografie
    • Album de fotografie (I)
    • Album de fotografie (II)
    • Lacul meu
    • Prima brumă
    • Postcards from Italy
    • Sailing Turkey
  • Calendar BNB
    • Calendar BNB 2022
    • Calendar BNB 2021
    • Calendar BNB 2020
    • Calendar BNB 2019
    • Calendar BNB 2018
    • Calendar BNB 2017
    • Calendar BNB 2016
    • Calendar BNB 2015
  • Alin Neamtu in presa
  • Blog
    • Facebook
    • Instagram
    • Vimeo

Insomnia blog

Drumuri spre lumina

You are here: Home / Dupa perdea / Cut! Cut! Cut! Pig!

Cut! Cut! Cut! Pig!

February 3, 2007

Porcul din cocină, tras de urechi și ținut de coadă se scoate afară. Guițatul porcului nu împiedică patru persoane, cu un cârlig special, să îl întoarcă pe spate și să-l țină strâns. Cuțitul se introduce în gât cu o mișcare rapidă și cu cât mai puține gânduri în minte. Sacrificarea în acest fel, deși barbară și condamnată de UE, este necesară fiindcă în acest fel sângele iese repede din corp și nu rămâne în măruntaiele porcului să le strice gustul.

Porcul este urcat în mașină. Reușită doar din a două încercare, porcul fiind scăpat pe jos prima dată de cei patru voinici. El este transportat acasă la sătenii care-l vor tranșa. În continuare acesta este pârjolit bine cu ajutorul unei butelii cu gaz. Butelia se ține în permanentă în apă caldă pentru că presiunea gazului să nu scadă odată cu răcirea buteliei. Pielea și părul ars se îndepărtează cu ajutorul unui cuțit. Porcul se spală cu peria și cu apă caldă.

Există obiceiul de a ridica porcul pe cârlige pentru a fi tăiat mai ușor. Tăierea în două bucăți se face cu ajutorul unui fierăstrău care despică porcul în două prin mijlocul coloanei vertebrale. Măcelarul mi-a spus că e mai greu să tai porcul pe masă, cu barda. După ce se încheie „diviziunea” porcului, acesta este pregătit pentru tranșare. Se începe de la cap. Una din bunătățile porcului, șoricul, se mănâncă proaspăt, cu multă sare.

Tăierea porcului era considerată o sărbătoare care aduna în trecut multă lume înaintea Crăciunului. În prezent, mai ales în jurul marilor orașe, deși tăierea porcului se face încă după mijloacele și tehnicile tradiționale, aceasta și-a piedut mult din aerul festiv.

(5,542 vizite, 1 vizite azi)
Carnavalul Lolelor
Nocturna

Comments

  1. Alin Neamtu says

    February 6, 2007 at 1:00 am

    Nici laude, nici critici, hmm…

  2. Dinu Lazar says

    February 6, 2007 at 2:24 am

    Mie imi place reportajul asta.
    Ceea ce inseamna ca este probabil o porcarie, maestre, ca de, ma intelegeti…

    Imi plac culorile. Daca as fi editor la o revista v-as fi cerut si ceva detalii si ceva planuri generale. Da nu sunt…

    Bravo!

  3. Alin Neamtu says

    February 6, 2007 at 9:58 am

    Merci de comentariu! Cadrele le-am luat dar nu le-am postat aici. Data viitoare o sa fac reportajul complet…

  4. Alin Neamtu says

    February 11, 2007 at 7:05 pm

    Uite, am pus totusi si a doua imagine cu cadre noi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categorii

  • 1 din 365 (50)
  • Amor (23)
  • Ce aleg eu (6)
  • De calatorie (68)
  • Din putul gandirii (34)
  • Dupa perdea (42)
  • Evadari (34)
  • Fotografie (52)
  • Jurnal (55)
  • Landscapes by Phone (5)
  • Natura (79)
  • Notes to Self (18)
  • Reset cochet (28)
  • Salveaza vieti (15)
  • Sara (29)

Arhiva

Copyright © 2022 Alin Neamtu · Log in